// arthitectural / Interiors / Vertical Garden Design | Replay Store

Vertical Garden Design | Replay Store

Interiors REPLAY-1

The vertical garden at the Replay store in Florence covers a 7m high L-shaped wall in the 3-storey boutique. The garden is inspired by the undergrowth of a temperate forest, similar to what could be found in the lower parts of the hills not too far away from the city of Florence.

Although as with any indoor garden, the plants themselves are of  mostly of tropical origin to do well in the indoor climate. The overall picture is a soft, yet dense and fresh greenery, with some small-flowering plants like lanterns on top of the darker background.

A picture that shall remind of the undergrowth in springtime, when it has had time to grow before the leaves of the canopy have fully developed and absorbed all incoming light.

Location: Florence, Italy
Architect: Studio 10
Landscape Architect: Michael Hellgren – Vertical Garden Design
Year: 2009

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr


Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more