// arthitectural / Interiors / Vicente Vidal Estudio | Apartamento en Abastos

Vicente Vidal Estudio | Apartamento en Abastos

Interiors Vicente Vidal Estudio | Apartamento en Abastos

Integral apartment’s reform of limited dimensions and wide program. The intervention preserves the high ceilings in the “noble” zones of a 1931’s construction that was finding in original condition. Simultaneously, a link is created by the former mosaic of the pavement by the insertion of the model “alive” designed by vicente vidal from the series “saint michel” of “azteca”.

Vicente Vidal Estudio | Apartamento en Abastos

© Mayte Piera

 

Vicente Vidal Estudio | Apartamento en Abastos

© Mayte Piera

Alive is a system fruit of the constant investigation of the study. It tries to make a participant of the process of design the architect of the project and the final client. From a few modules there arise pieces that offer multitude of forms and infinite combinations.

Vicente Vidal Estudio | Apartamento en Abastos

© Mayte Piera

Vicente Vidal Estudio | Apartamento en Abastos

© Mayte Piera

It is a question of an “alive” system that it favors the relation of the different architectural planes and grants an added value with the different geometric, sober and timeless combinations.

Location: Valencia, Spain
Architects: Vicente Vidal Estudio
Project name: Apartamento en Abastos
Year: 2011
Area: 60 m2
Interior design: Vicente Vidal Estudio
Collaborator: Marta Satorre (interior designer)
Photography: Mayte Piera
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more