// arthitectural / Architecture / Vicente Vidal Estudio | Bombay beach

Vicente Vidal Estudio | Bombay beach

Architecture Vicente Vidal Estudio | Bombay beach

Vicente Vidal Estudio | Bombay beachRemodeling project of the restaurant terrace “Bombay Beach” in Valencia. A space placed in the fantastic complex of leisure “Las Ánimas Puerto”, in the former port docks of the city, testimony of the best industrial architecture of beginning of the 20th century. The intervention centres on three basic elements, bar and access volumes, solved with microcement.

Vicente Vidal Estudio | Bombay beach

© Alberto Pla

Vicente Vidal Estudio | Bombay beach

© Alberto Pla

There is claimed a formal, round and strategically proportionate and placed treatment that in no case interferes with the environment. The concept is promoted by the incorporation of the white color in all the elements, recovered and restored some. The note of color contributes the lighting, which makes one possible different environments as be claimed.

Location: Valencia, Spain
Architects: Vicente Vidal Estudio
Project name: Bombay beach
Year: 2011
Interior design: Vicente Vidal Estudio
Collaborator: Borja Urteaga (designer)
Photography: Alberto Pla
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more