// arthitectural / Interiors / Vicente Vidal Estudio | Farmacia Cuenca

Vicente Vidal Estudio | Farmacia Cuenca

Interiors Vicente Vidal estudio | Farmacia Cuenca

Elements abstraction, use of materials that do not mask what they are, structured and functional spaces, spatial value, light quality. “light” systems of exhibition or uniformity of materials. The idea is to fuse civil work and movably, or said diferently to confuse the limit between continent and content. The lighting, of subtle form, accentuates the above mentined merger and “colors” the space in green.

Vicente Vidal estudio | Farmacia Cuenca

© Mayte Piera

Vicente Vidal estudio | Farmacia Cuenca

© Mayte Piera

Vicente Vidal estudio | Farmacia Cuenca

© Mayte Piera

The protagonist material to obtain such a aim, is a wood of wengué, finished dull effect wax in acrylic, that wraps the whole space and solves such elements as the counter and the table of attention,… Etc. The pavement is a white sheen porcelain of great format that “expands” the space. The corporate image appears emptied in one of the exhibition panels, contributing to the unit of this small “box” where everything is one.

Location: Valencia, Spain
Architect: Vicente Vidal Estudio
Project name: Farmacia Cuenca
Year: 2010
Area: 57,63 m2
Interior design: Vicente Vidal estudio 
Collaborator: Marta Satorre (interior designer)
Graphic designer: Payo Buendía
Photography: Mayte Piera
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more