// arthitectural / Interiors / waltritsch a+u | Qubik bar Kinemax

waltritsch a+u | Qubik bar Kinemax

Interiors waltritsch a+u | Qubik bar Kinemax

Qubik Monfalcone is one of the concept bars of a new brand of selected  blends named Qubik caffè. This Qubik bar is located inside a cinema multiplex, in a context similar to a  commercial center or an airport, without windows or outdoor spaces. The silk-screened colored glass envelope provides a sober and elegant atmosphere  to welcome the passer by.

waltritsch a+u | Qubik bar Kinemax

© Dimitri Waltritsch

waltritsch a+u | Qubik bar Kinemax

© Dimitri Waltritsch

waltritsch a+u | Qubik bar Kinemax

© Dimitri Waltritsch

A long black cantilevered Corian counter act as  catalyst into the atrium of the multiplex, while a bench and a few chairs  provides a more intimate alcove. In between there is the Kubo, a monolith-counter on wheels.

waltritsch a+u | Qubik bar Kinemax

© Dimitri Waltritsch

Particular care was devoted to the presentation of the goods of the brand, following the Quality Boutique Caffè concept: an illuminated lantern, like a sugar cube terminates the suspended bar counter, while different color glass shelves are marking the glass cladded walls, and a shopper-rack over the cash desk is ready for those willing to buy the brand products.

Location: Kinemax multiplex, Monfalcone, Italy
Architect: waltritsch a+u | Arch. Dimitri Waltritsch Trieste
Project name: Qubik bar Monfalcone Kinemax
Program: bar
Dates: project 2010, execution: 2011
Data: total built area 35 m2
Team: Dimitri Waltritsch, Leonardo De Marchi
Main contractor: SZ arredamenti, Cervignano
Photography: Marco Covi. Trieste, Dimitri Waltritsch
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more