// arthitectural / Concept & Competition / WE architecture | Oasis

WE architecture | Oasis

Concept & Competition We Architecture | Oasis

We Architecture | Oasis

The new Cancer Care Center in Næstved is located in close proximity to the regional Hospital. The purpose of the center is helping anyone affected by cancer through professional help in exceptional buildings specifically designed for this.

We Architecture | Oasis

We Architecture | OasisThe surroundings of the oblong site are mainly characterized by a trafficated road to the east and outdated 60’s buildings belonging to the hospital. In order to create a building inspired by the model of healing architecture, the Cancer Care Centre was designed as an introvert building, opening up towards two inner courtyards. From the street, the building materializes as a four sided polygon covered by a soft landscape of explosive greenery. From the interior, the building appears as a transparent yet intimate space where the green gardens are incorporated in the indoor spaces.

We Architecture | Oasis

We Architecture | OasisInteriorly, the functions are divided into 3 parts. The “living room” is placed between the two courtyards and serves as the main space of the center. The two remaining parts, the public functions and the administration part, are organized as loops around the courtyards, ensuring constant contact to the green gardens in the corridors.

Location: Næstved, Denmark
ArchitectWE architecture
Project name: Oasis
Asssignment: Invited competition
Type: Cancer Caring Centre
Client: Kræftens bekæmpelse & Realdania
Year: 2012
Team: Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Nora Fossum, Rasmus Røgen, Justin Cua, Karen Shiue, Kristian Hindsberg, Nina Lundager, Mantas Vilkelis Lasma Grigone & Casper Berntsen
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more