// arthitectural / Concept & Competition / YBGSNA | The Nam June Paik Museum

YBGSNA | The Nam June Paik Museum

Concept & Competition YBGSNA | The Nam June Paik Museum

Our Nam June Paik Museum of Video Art proposal is structured as a 25X25X12 m Black Box. All activities events and displays occur within the vast space of the box. The walls floors, and the volumetric spaces which are contained within the Box, function as video display screens that expand the geometric spaces to alternative dimensions of illusion.

YBGSNA | The Nam June Paik Museum

YBGSNA | The Nam June Paik MuseumThe initial design strategy was to insert the Box in the natural topography. This was done to mark the Box as an independent location, an exteriotory in the semi urban landscape. The visitor approaches the Box directly, but enters it on an elevated plane, thus providing a three dimensional perspective on all special events.

YBGSNA | The Nam June Paik MuseumThe mediating element between the Box and the street is a bar. This building block functions as the administrative section of the museum and separates landscape from city.

Location: Seoul, Korea
Designer: YBGSNA
Project name: The Nam June Paik Museum
Area: 5,800 m2
Client: The Nam June Paik Museum
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more