// arthitectural / Interiors / Yuko Shibata Office | Switch

Yuko Shibata Office | Switch

Interiors rh2545

This is the interior design of a single home office.

This room was previously used as a residential space. It was the owner´s intent that the floor plant could be changed to completely separate the living and office sections. This request was rendered impossible, due to the original structure being of box frame type reinforce concrete construction, with almost all walls acting as supporting building frames.

The addition of two bookshelves, each with a large door, allowed us to create a space with the ability to adapt from home to office or from office to home, while leaving the original floor plan intact.

The first bookshelf was added to the meeting room. By moving the large door, the meeting space can be divided in two. The space on the side of the bookshelf becomes a library and meeting spaces.

The second addition was in the bedroom. The opening of the bookshelf creates a passage making it possible to approach the shelf from the office, without passing through the bedroom. When the door is opened, it creates a partition between the bedroom and study, and also has the effect of changing the space to a library.

Architects: Yuko Shibata Office
Location: Tokyo, Japan
Photographs: Ryohei Hamda

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more