// arthitectural / Architecture / Gudmundur Jonsson Architect | Hardangervidda National Park Center

Gudmundur Jonsson Architect | Hardangervidda National Park Center

Architecture Gudmundur Jonsson Architect | Hardangervidda National Park Center

Gudmundur Jonsson Architect | Hardangervidda National Park CenterThe National Park Center is located on a hill with beautiful view over the lake Mjøsvatn and the National Park is visible at distance. It was this magnificent view and the formation of the hillside that became the creator of the idea together with the Norwegian tradition to climb the hillsides in order to conquer the with of the mountain, walking between lodges.

Gudmundur Jonsson Architect | Hardangervidda National Park Center

© courtesy Gudmundur Jonsson Architects

Gudmundur Jonsson Architect | Hardangervidda National Park Center

© courtesy Gudmundur Jonsson Architects

Gudmundur Jonsson Architect | Hardangervidda National Park Center

© courtesy Gudmundur Jonsson Architects

 

Gudmundur Jonsson Architect | Hardangervidda National Park Center

© courtesy Gudmundur Jonsson Architects

Therefore the stone wall is leading as staircase all the way from the parking place and to the top such that the visitors must work their way to the scenery just as in the landscape they visit. That is why the building is relatively closed until one reaches the glasscase that reveals the scenery reaching out in almost free float above the landscape at last giving the reward for the climbing.

Location: Skinnarbu, Møsvatn, Norway
ArchitectGudmundur Jonsson Architect
Photos: courtesy Gudmundur Jonsson Architects
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

Located in the city’s up and coming Southwest neighbourhood this 300 m2 detached house hides a rich spatial complexity behind its tough working class façade. Turning to the neighbourhood’s post-war veteran’s home as its formal point of departure, the architects set out to make a house that simultaneously fits in and stands out from its […]


more