// arthitectural / Interiors / Isay Weinfeld | The Square Nine Hotel

Isay Weinfeld | The Square Nine Hotel

Interiors Isay Weinfeld | The Square Nine Hotel

Isay Weinfeld | The Square Nine HotelSquare Nine Hotel is located in Belgrade’s historic quarter, across from Students Square. Its architecture, of remarkably modern language, does not clash with or overshadow its neighboring buildings’. Just the contrary: it follows their scale, the rhythm of their façade (set by the modulation of the openings) and even the moderate hues of their color palette.

Isay Weinfeld | The Square Nine Hotel

Isay Weinfeld | The Square Nine Hotel

Isay Weinfeld | The Square Nine HotelOn the ground level, the common area are ample and integrated, such as the lobby, the restaurant and a little piazza witch succeed one another. On the basement level, a swimming pool haloed by a beam of natural light is succeeded by a gym, spa and sauna, while on the top floor a small bar overlooks the square across the street. The rooms are split into 3 categories – 32 m2 or 47 m2 double room, and 90 m2 suites – taking up 5 levels of the building and totaling 45 units. Each floor features a different hall adjacent to the lifts, with unique and unexpected pieces of furniture.

Isay Weinfeld | The Square Nine Hotel

Isay Weinfeld | The Square Nine HotelThe ambience is that of low-key eloquence and coziness. The choice of materials (wood, stone and leather), as well as the furnishings (a varied selection of vintage pieces, by Scandinavian and North Amercan designers, dating from the 1930s to the 1960s) contribute to this understated mood, at once elegant, plain and unpretentious.

Location: Belgrade, Serbia
Architect: Isay Weinfeld
Project name: The Square Nine Hotel
Collaborator architect: Domingos Pascali
Project manager: Elena Scarabotolo
Design team: Adriana Aun / Adriana Zampieri / Ilza Fujimura 
Woodworks: Moveis Teperman
Marble: Marble & Granite Service Srl – VR ItalyFlooring and Wood on façade: Indusparquet
Beginning of the project: 2005
Building completion: February 2011
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The House on the Mountain was conceived as house for one family with three additional housing units. It softly nestles against the slope and it’s size, roof shape and materials are inspired by the traditional „Wälderhaus“. The plot shapes the volume horizontally and vertically. As a result the public entrance can be accessed from the […]


more