// arthitectural / Interiors / OneByNine studio | Invader apartment

OneByNine studio | Invader apartment

Interiors OneByNine | Invader apartment

OneByNine | Invader apartmentIn Hong Kong, where space is at a premium, the OnebyNine studio architects took on the challenging brief to help design a limited 32 square meter apartment. Lukasz Wawrzenczyk and Ewa Koter; architects originally from Poland but now working in Hong Kong, were tasked with integrating standard European program without compromising comfort of living as a main design approach.

OneByNine | Invader apartment

OneByNine | Invader apartmentThe original layout consisted of multiple rooms which created an enclosed feeling within an apartment sized 2.75m x 12m. Many of the existing partitions were removed to create a more continuous space, leaving only the main structural walls to break the space up thus creating a constant circulation around the apartment. The apartment was transformed into two main clearly defined program spaces; living space connecting directly with the bedroom and bathroom and kitchen space connecting directly with the terrace area. By minimizing the space required in the bedroom the architects created the feeling of a more open living space, with a program for reading, dining, watching and resting. This was orientated to expose the living room program to focus on the stunning Hong Kong Skyline located in the neighborhood of New Kowloon Cultural District Development.

OneByNine | Invader apartment

OneByNine | Invader apartmentThe limited size of the kitchen and bathroom were even more challenging to design as comfortable and functional spaces. The idea was to create efficient spaces in a very limited 2.75m width apartment. The approach for creating these spaces was to share the kitchen program with the circulation corridor. This created the possibility to enlarge the bathroom space and fit a European size shower room, toilet, and sink. To achieve a perception of larger spaces, the architects proposed window connections with the terrace to increase daylight to the kitchen and bathroom. The shower room, with a frosted window, provides light to the bathroom throughout the day and at nighttime become a source of light for roof area which has been converted into a garden terrace. As a quirky linking element, the architects proposed several mosaic designs in the form of the classic ‘Space Raiders’ computer game characters. These accents appear in several of the rooms.

OneByNine | Invader apartment

OneByNine | Invader apartmentOn the converted terrace garden tropical plants, bamboo and palms create a relaxing and private space equipped with a BBQ area. With a particular attention to detail, maximizing of space and daylight whilst not compromising on quality, architects OneByNine have completely rebuilt and redefined the new use of space in accordance with the European client’s needs.

Location: Hong Kong
Architects: OneByNine studio | Ewa Koter, Lukasz Wawrzenczyk
Area: 32 sqm
Completion: 2012
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The House on the Mountain was conceived as house for one family with three additional housing units. It softly nestles against the slope and it’s size, roof shape and materials are inspired by the traditional „Wälderhaus“. The plot shapes the volume horizontally and vertically. As a result the public entrance can be accessed from the […]


more