// arthitectural / Interiors / Pascal Arquitectos | Nisha Acapulco bar lounge

Pascal Arquitectos | Nisha Acapulco bar lounge

Interiors Pascal Arquitectos | Nisha Acapulco bar lounge

This lounge bar, located in Acapulco, is an entertainment place dedicated to the senses exaltation through the architecture, the people, the music and the images creating an alternative and virtual atmosphere. Access to the premises is by a foyer that simulates the interior of a ship lined with wood, where five high definition screens framed as oval windows that may show either a clouded sky travelling at high speed or bottom of the sea images transforming it into a submarine.

Pascal Arquitectos | Nisha Acapulco bar lounge

© Sófocles Hernández

Pascal Arquitectos | Nisha Acapulco bar lounge

© Sófocles Hernández

Pascal Arquitectos | Nisha Acapulco bar lounge

© Sófocles Hernández

A dark foyer leads to completely covered in wood lounge decorated with small groups of sofas that have a view of an outside smoking area. At one end there are several screens framed as pictures in a living room and on the other a 15 meter long bar counter and further up, at the back, a same size by 3 meters height hi-res video screen. The bars under counters display a geometric design and are light up by changing color leds.

Pascal Arquitectos | Nisha Acapulco bar lounge

© Sófocles Hernández

Pascal Arquitectos | Nisha Acapulco bar lounge

© Sófocles Hernández

Pascal Arquitectos | Nisha Acapulco bar lounge

© Sófocles Hernández

Restrooms are a gathering place completely covered in glass; the women’s area is in red with a white bench and a huge palm tree at the center, in the men’s section the glass is black and blue with a central triangular decorative planter with exotic plants. Color use in each and everyone lounge spaces causes an unique visual experience complemented by the music, the images, the videos and the overall atmosphere.

Location: Mexico
Architecture and Interior Design:  Pascal Arquitectos | Carlos Pascal y Gerard Pascal
Construction: Pascal Arquitectos
Area: 560 m2
Date: 2009
Photographer: Sófocles Hernández

Digg This

Digg This

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The artist was looking for a sanctuary – a place with surrounding beauty to recreate and to be inspired from. This was found in a house on the open fields behind the famous Louisiana Museum of Modern Art in Humlebæk. Placed in rural surroundings, near the water, it was perfect! So the reconstruction of the […]


more