// arthitectural / Concept & Competition / Studio Kalamar | bonifika

Studio Kalamar | bonifika

Concept & Competition Studio Kalamar | bonifika

Studio Kalamar | bonifikaSports hall is placed into surrounding space onto a platform as an autonomous volume at the junction of various programmes and geometries. Due to its floor-plan size and its connection to the principal public areas, the pedestal is converted from a building to part of the urban landscape.

Studio Kalamar | bonifika

Studio Kalamar | bonifikaThe wooden plinth’s floor plan corresponds with surrounding urban activity, it is transformed into a volume with a grove of “sailboat” masts rising from the platform.

Studio Kalamar | bonifika

Studio Kalamar | bonifika

Studio Kalamar | bonifikaThey provide the composition with a firm frame into which the soft volume of the hall is inserted. Auditorium volume merges the energy of all visitors, what is important is the game and the people following it. The soft volume of the hall is supplemented by the lower level of roof construction with a parabolic raster of discs – sound reflectors, light and sound carriers.

Architect: Studio Kalamar
Project name: bonifika

Digg This

 

Digg This

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

Located on the Alentejo Coast, the Monte Novo da Cruz is a rural property with about 10 ha strongly characterized by a gently undulating land with slopes sometimes relevant. The presence of a curtain of high trees along the south-eastern perimeter of the site and a dense vegetation near a south-western stream stand out in […]


more