// arthitectural / Interiors / Studioata | UpDate

Studioata | UpDate

Interiors Studioata | UpDate

Studioata | UpDateThe 60sqm apartment has been obtain restoring an ex stable of a ‘700 chalet in the heart of a small village called Pragelato in the Turin’s Alps in North Italy. The vary suggestive atmosphere is created by the double stone vaulted ceiling. The project intention was to do not touch the shell, but to leave the eye to be able to read the space all around.

Studioata | UpDate

© Beppe Giardino

Studioata | UpDate

© Beppe Giardino

The goal was to be able to obtain a relation from the existing space and the necessity of a four people family for their own second house, trying to make clear the insertion of new functions in a space that once was designated for other used.

Studioata | UpDate

© Beppe Giardino

Studioata | UpDate

© Beppe Giardino

Studioata | UpDate

© Beppe Giardino

The vaulted has been totally restored and the floor has been realized by a light chalky stone tile. In the middle of the room, a big volume has got on the inside all the necessary service that a house needs: bathroom, kitchen, cupboard, a small laundry and a wardrobe. This appear as if the volume was put inside a room that never touch. His presence organized the surrounded space, and makes a separate area from the living room and the two bedrooms.

Location: Pragelato, Turin, Italy
Architect: Studioata
Project name: UpDate
Client: private
Type: restoration
Area: 60 sqm
Photographer: Beppe Giardino
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

Transparent administration: the architecture of the Vocational School of Administration by AllesWirdGut demonstrates closeness to citizens, openness, and transparence. The only thing that encloses the new school building in Embelgasse in Vienna’s 5th district is in fact the block perimeter. Large ground-floor glass surfaces afford an insight into everyday school life and open the green […]


more