// arthitectural / Netherlands
  • Park In the undulating forest landscape around Arnhem in the eastern part of the Netherlands, revalidation centre ‘Groot Klimmendaal’ can be found standing as a quiet deer in between trees. From a small footprint, the building gradually fans out towards the top and cantilevers out over the surrounding terrain. Despite its size, the brown-golden anodised […]


    more

  • On the tip of an island near Amsterdam lies a mysterious black box. This is the house that Studioninedots built for a young family – a house full of surprises and contrasts. A house with dynamic spatial and material qualities: from an unlimited space with panoramic views of nature to private rooms hidden behind a […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Form follows … thousands of years old beach ridges In the municipality of Bergen there are many historic beach ridges. Similarly, on a 7000 square meter plot on one of the most beautiful avenues of the North Holland town. The approximately 2.5 meters high ridges arose around six thousand years ago. As soon as there […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The plot on which the building sits has a long and narrow proportion. The building, therefore, is a narrow and tall building. The health center program has been organized into three bands section. A band of circulations, a band of waiting areas and a band of consulting rooms, facing south. The circulation spaces and waiting areas are open […]


more

The main concept is “A Spiral Porch in tokyo” -challenging to open (or close) the privacy to urban environment. The “Porch” was essential to traditional Japanese house, therefore it is one of the most nostalgic space for all. Recently in Tokyo(JPN), lands for build some architecture are very expensive. And therefore that made us give […]


more

A married couple in their 50’s were the resident owners in this renovation of a 33-year old condominium unit. All of the south-facing windows were assigned to the living and dining area in accommodating the request for the most natural light there. The living room was consequently extended along the base of the triangular plan […]


more