// arthitectural / school
  • JDAP has designed a new gymnasium in Korea as part of the Dalseong Citizen’s Gymnasium International Competition. The proposal sees this important public building in a beautiful terrain re-establish the primacy of public architecture within the city and attempts to forge a new relationship with its environment and its people. The new gymnasium at Daelseung-gun […]


    more

  • The competition-winning design is the centerpiece of the first phase of Fordham’s 15-year master plan for its Lincoln Center campus. The project consists of a 22-story building, clad in a curtain wall of architectural precast panels, metal, and glass, shaped with a series of undulating arcs to make an engaging gesture toward Lincoln Center while […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The Kuweit University Teaching School, project proposal made by Perkins + Will agency, is an example of ‘openness’ to nature which allows one to discover the environment – an analogy to the learning process through which we can intellectually develop by being open to ‘new‘ (which includes the notions of surprise and spontaneity) and searching, […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

After four years of renovations, the 19th century neoclassic private mansion of the House of Veuve Clicquot Ponsardin located in Reims (France), has been entirely restored – from the façade which was severely damaged in the first World War, to the updated interior design. The renovation work has involved many different talents, ranging from professionals […]


more

The challenge within designing the new Ducati stand lays on making a modular environment able to fully include and represent the brand values. The answer was a space expressly inspired by the Ducati’s tubular frame, a traditional feature characterizing his bikes since the very beginning. The stand colors, red and white, represent both the brand tradition and the push towards […]


more

This project reflects on the possibility of giving room for hope in our space through a mural where we can save our desires, secrets, plans, hidding written papers in the small cells that constitute it. Its shape is inspired by small colonies of crustaceans (picorocos) found in Chilean Coasts which are attached to rocks or other […]


more