// arthitectural / Architecture / 3ndy Studio | House in the Pine Forest

3ndy Studio | House in the Pine Forest

Architecture IMG_9349

The place where this house is set is one of the most exclusive places of Italy, sited in Liguria and called “Arenzano Pineta”: the landscape is extraordinary about 100 meters above the sea. An upland of 135 hectares of land and it was a game preserve and an agricultural zone.

IMG_9544

IMG_9501In the pine forest of Arenzano in the second half of the 50’s there was a huge architectural experimentation, so, there the most important Italian architects, such as Ignazio Gardella, Giò Ponti, Giancarlo de Carlo, Ludovico Magistretti, projected buildings for this place.

IMG_9469

IMG_9377These famous architects have designed holiday homes for wealthy families from both Lombardy and Liguria (north Italian regions). Arenzano’s houses facing the sea are often of great value.

IMG_9019

IMG_9056This is, also, one of the most protected places in Italy, and there the superintendence controls projects very carefully. The project of a new house has been a very interesting challenge, also in this situation. “House in the pine forest” is a beautiful example of a modern house well inserted in the natural context, thanks to the sapient use of a simple geometry, of the white colour and of the natural outdoor floor material “ardesia stone”.

IMG_1492

IMG_9398

Location: Arenzano, Genova, Italy
Architect: 3ndy Studio
Years of building: 2010-2014
Photographer: Alessandro Lazzari
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more