// arthitectural / Architecture / 9 Optiune | Artist Colony

9 Optiune | Artist Colony

Architecture 9 Optiune | Artist Colony

9 Optiune | Artist ColonyThe Artist Colony in Baia Mare started from the initial summer colonizations which took place every year from 1896 till 1901. In 1898 these temporary settlements were joined by the individual permanent colonization of many artists who have spent in Baia Mare shorter or longer periods of their artistic biography, thus being decisive in the establishment of a genuine permanent institutional structure known as “Colonia pictorilor”. Nowadays Colonia is represented by multiple exhibition spaces and workshops, a generous space offered to the artists, members of the Association of Plastic Artists Union.

9 Optiune | Artist Colony

 

9 Optiune | Artist Colony

9 Optiune | Artist ColonyThe Pavilion designed and finished in 2012 marks the pedestrian access to the complex, being a junction point between the public space and the creative space, a spot dedicated to exhibition and sale of publications, advertising materials and objects promoting the artistic centre.

9 Optiune | Artist Colony

 

9 Optiune | Artist Colony

9 Optiune | Artist ColonyThe work was conceived as a composition in which concrete, metal and glass mingle, creating a closed and an open space at the same time, with an architecture that incites and opens the gates towards the world of art.

Location: Baia Mare, Romania
Architet: 9 Optiune
Photos: courtesy Laura Teodora Ghinea and Mihai Dan Mustea
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more