// arthitectural / Architecture / _naturehumaine | Connaught Residence

_naturehumaine | Connaught Residence

Architecture _naturehumaine | Connaught Residence

The changing needs of a growing family triggered the complete reconfiguration and extension of their existing 1950 concrete house. They wanted a contemporary extension that would harmonize with the modern spirit of the original house.

_naturehumaine | Connaught Residence

© Adrien Williams

_naturehumaine | Connaught Residence

© Adrien Williams

_naturehumaine | Connaught Residence

© Adrien Williams

The extension fills the void created by the split level of the existing house and is capped on either side with generous glazing. The living areas of the ground floor are distributed around a central core that has become the new focal point of the house.

_naturehumaine | Connaught Residence

© Adrien Williams

_naturehumaine | Connaught Residence

© Adrien Williams

_naturehumaine | Connaught Residence

© Adrien Williams

_naturehumaine | Connaught Residence

© Adrien Williams

The new master bedroom found on the the second floor is secluded from the children’s bedrooms and accessed by a glass catwalk spanning the entrance of the home.

Location: Notre Dame de Grâce, Montréal, Canada
Architect: _naturehumaine
Type: Single family home
Intervention: Interior re-organisation and extension
Completion Date: 2013
Photo: Adrien Williams
Project name: Connaught Residence
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more