// arthitectural / Architecture / A2arquitectos | Smile Pool

A2arquitectos | Smile Pool

Architecture © Ihobbies

Spanish firm A2arquitectos has created a new area, an extension of recreational activities and an entertainment for our young guests from the hotel Castell dels Hams.

© Ihobbies

© Ihobbies

The vision of this new focus, a big “smile”, focuses his perception from differents viewpoints and different scales, either at the level of the foot, from the terraces of the hotel or including the aerial and satellite view of Google Maps.

© Ihobbies

© Ihobbies

They opted for a concentric circular organization of the elements, where the center of the whole is the children’s pool. This yellow circle has 12 meters of diameter, it differs from the others existings swimming pools in form and color. Orbiting around it, they are differents areas with water games for children, showers, solarium … Using a colorful live in this system, unlike the rest of the hotel, they give it a natural place outside the existing original forms.

© Ihobbies

© Ihobbies

Location: Crta. Manacor – Porto Cristo Km. 10, Porto Cristo, Mallorca, Spain
Architects: A2arquitectos – Juan Manzanares Suárez and Cristian Santandreu Utermark
Client/investor: Hotel Castell dels Hams
Surface: 1150 m2
Builder: Melchor Mascaró
Instalations: Talleres Petope
Materials provider: Santandreu Sureda Materiales de construcción
Electrical instalations: Electro-hidráulica
Playground: h2o2 sport global
Date of completion: 2014
Photographer: Ihobbies
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more