// arthitectural / Lighting / ABADOC | Woobia Lamp

ABADOC | Woobia Lamp

Lighting _TOM8769 A

And what about the lamp? It was created by an inspiration of a childish bow that one of our colleagues made of a wooden branch for his younger son. In the original version, the shape was more organic but as it happens in the design process, it has been simplified which resulted in the smoother character of this object. Its lampshade is turned on a Lathe from an alder wood which has been glued together.

ABADOC | Woobia Lamp

ABADOC | Woobia LampThe hand-modeled body of lamp also contains wood blocks which are formed in small squares. As for choosing the material for the manufacturing process we do not avoid knots because we think that every form of wood has ist own soul and can look beautiful. It also has an impact on the usage of materials so that only limited wood is needed to make an object.

ABADOC | Woobia Lamp

ABADOC | Woobia Lamp

ABADOC | Woobia LampThe natural look of Woobia is ideally suited to both modern and traditional arrangements. This lamp is also equiped with wheels so that one can easily move it everywhere in the given space. Facilities like handles and connectors are made from stainless steel. The light source is included in the energy-saving LED light bulb. Only this technology is completly safe and can cooperate with the wooden surface oft he lamp. This entire wooden structure can be covered with natural oil or varnish.

Serdecznie Pozdrawiam

Designer: ABADOC
Project name: Woobia Lamp
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more