// arthitectural / Architecture / Andy Martin Architects | Chevron House

Andy Martin Architects | Chevron House

Architecture Andy Martin Architects | Chevron House

Andy Martin Architects | Chevron HouseResponding sensitively to the existing Edwardian architecture, Chevron House is a new 5 bedroom family house in a creative suburb of West London. Inspired by the architecture of the existing elegantly proportioned spaces, the design sets out to exaggerate, by scaling the space by removing walls, and attaching new space to create a large Edwardian warehouse on each of the three levels.

Andy Martin Architects | Chevron House

Andy Martin Architects | Chevron House

Andy Martin Architects | Chevron HouseThe ground floor, the public level is essentially one space which is divided only by the use of colour and material. On the second and third levels, the private floors, bedrooms merge into bathrooms and visa versa. The rear of the property has new extensions off both the living and kitchen reaching into the garden to absorb the light from the south.

Andy Martin Architects | Chevron House

Andy Martin Architects | Chevron House

Andy Martin Architects | Chevron HouseThe clients brief to use colour extensively was applied in such that the walls and ceilings are left light in colour (off white) and that only elements or interventions (joinery etc) would be strongly coloured giving the house a lighter atmosphere with greater sense of perspective.

Andy Martin Architects | Chevron House

Andy Martin Architects | Chevron House

Andy Martin Architects | Chevron HouseThe client is a collector of contemporary British art and it was also an important part of the brief for AMA to how one may integrate it within the house.

Location: London, UK
Architect: Andy Martin Architects
Project name: Chevron House
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more