// arthitectural / Architecture / ARCHI7 | MSF

ARCHI7 | MSF

Architecture ARCHI7 | MSF

The project is located at the border between agriculture and individual housing. Far north, the castel and the city of Porrentruy are visible. South, the huge view is open on landscape and nature. The lot goes slowly up to the nord. Based on this existing elements, the project has been organized so that the views from in to out would take the best of the landscape morphology.

ARCHI7 | MSF

© Thomas Jantscher

ARCHI7 | MSF

© Thomas Jantscher

Organisation

Entrance and bedrooms are situated in the groundfloor of the two-storey house. On the first store, the main areas offers livingrooms open to the south, masterbedroom and office open to the north. Connected to the main areas are two terraces, one facing sun set and the old city of Porrentruy the other one facing landscape and sun rise. A central wall defines various areas open once to north once to south.

ARCHI7 | MSF

© Thomas Jantscher

ARCHI7 | MSF

© Thomas Jantscher

ARCHI7 | MSF

© Thomas Jantscher

ARCHI7 | MSF

© Thomas Jantscher

Realisation

The structure is visible concrete inside. Outside the house is wrapped by thermal insulation grey colored. Windows frames are made of aluminium. Blinds are low grey. Inside surfaces of terraces are aluminium covered. The entrance is indicated by a hollow in the surface which is underlined by a change of color. Two main materials characterize the inside of the house : polished concrete for the grounds and wodden blades for the ceilings.

Location: Fontenais, Switzerland
Architects: ARCHI7
Architect In Charge: Nuno Ferreira
Year: 2012
Photographs: Thomas Jantscher
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more