// arthitectural / Architecture / Atelier Riri | Sandar House

Atelier Riri | Sandar House

Architecture 01

This house which has project value of $ 11,200, stands on a five-squares area. Savings conducted by adding pattern of the space which still uses the former building’s structure module, the former ceramics, the former tiles, and also bamboo materials and the dominant exposed cement.

The building renovation of 36 Meter square to 58 Meter square. Main entrance orientation has been modified into the side (garden) in order that the potential of the garden can be more enjoyable. Even though the inside space of the house is small, however its interior made is intended to save space. For example, unification of communal spaces; living room, dining room, and pantry. Creating a built-in cupboard can be considered to save space as well.


The former living room modified into a master bedroom, therefore private area practically is concentrated in one area. To create a safety and aesthetic elements, folding curtain made in front of the hall next to the building. The folding curtain was made from a combination of iron plates and fiber-cement board.

Shape of the roof is made with one lane in order to have more practical installation. The chosen colors for the house are natural ones, along with the purpose that the house will become dominant and fits the surrounding nature.
–  Publish Idea Magazine, Indonesia, April 2008
–  Propose on Pameran Nasional Arsitek Muda Indonesia 2010 (Young Indonesian Architects 2010)

Architects: Atelier Riri
Location: Duta Bintaro, Tangerang, Indonesia
Project Directors: Novriansyah Yakub
Constructed Area: 58 sqm
Site Area: 130 sqm
Project Year: 2008
Photographs: Richard Salampessy, Dean Martin Saerang

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more