// arthitectural / Architecture / Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health Offices

Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health Offices

Architecture Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health Offices

Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health OfficesCervera&Pioz were commissioned by the Ministry of Public Administration to adapt some existing local (an old garage) for the new headquarters of Seville Foreign Health. This project is nestled within the Ministry’s policy of reusing former official car garages, for not being in currently use and in precarious conditions.

Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health Offices

Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health OfficesThe challenge was to transform a place with no architectural value, into a building that dignify the zone and transforms it into a working place with better conditions.

Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health Offices

Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health OfficesAdded the difficulty to respond to an elongated building with just a width of about 13 meters and an area of 1300 m2, which, to be adjoined to another section of the garage, had no natural lighting throughout the rear zone invalidating its use as a workplace.

Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health OfficesThe solution and design gave rise to the opening of an interior-skylight-garden in the rear zone for the penetration of natural light and cross ventilation, lowering air conditioning requirements. These interior-skylight-garden make the rear spaces usable for occupational purposes and are also elements that organized spatial and sensory richness of the whole.

Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health OfficesThe colour scheme includes shades varying from yellow to green combined with the dominant white around the inner spaces which gives a vibrant, fresh and bright appearance with a new sight.

Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health Offices

Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health OfficesThe facade is a brand new construction. Due to its significant length, horizontality and one-story height, the facade is structured through a variable and dynamic geometry divisions wrapping the columns and marking the changes of direction, hence visually shortening the length. Built in corten steel, these pieces spatially organized external appearance of the building and gives a great personality. The facade, by design and size, has a very interesting urban role. The rest of the facade is characterized by horizontally torn windows that capture light as possible. The opaque parts have a tinted glass finish on a light green background. The public and staff entrances are transformed into outgoing volumes in the facade marking their importance.

Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health OfficesBioclimatic strategies

Due to the hard sunlight conditions in Seville, we decided over a garden roof that reduces energy consumption. The landscaping design of the exterior garden also combines the aesthetic concepts with the generation of a micro-climate to soften the extreme heat of Seville.

Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health Offices

Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health Offices

Cervera & Pioz Arquitectos SLP | Foreing Health OfficesAfter the appropriate analysis of sunlight and wind, we decided about sun protection glasses in joinery and interior-skylight-garden for cross ventilation inside the building and for natural light. Such interior-skylight-garden carry sensors for the automatic louvers opening. The exterior parking area comprises of canopies for shadowing and minimizing the impact of the sun during the day.

Location: Sevilla, Spain
Architect: Cervera & Pioz Arquitectos SLP
Project name: Foreing Health Offices
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more