// arthitectural / Architecture / DAR612 | Family house J20

DAR612 | Family house J20

Architecture DAR612 d.o.o. | Family house J20

DAR612 d.o.o. | Family house J20Design of a spacious house with an indoor pool for a young family of four. This family house with a pool, located on a gentle slope, is designed as a juxtaposition of two elements – a primary longitudinal wing with white finish, and a perpendicular element covered in dark wood coating. A T-shaped floor plan enables maximum south and west orientation, as well as views from both levels.

DAR612 d.o.o. | Family house J20

© Robert Leš

DAR612 d.o.o. | Family house J20

© Robert Leš

DAR612 d.o.o. | Family house J20

© Robert Leš

A two story-high entry divides the house into two segments connected with a wooden bridge: the east segment is a secondary space with a garage on the ground floor and children’s area on the first floor; the west segment contains the main living spaces and parents’ quarters on the upper floor. The pool, separately located above the living room, is visible from the rest of the house.

DAR612 d.o.o. | Family house J20

© Robert Leš

DAR612 d.o.o. | Family house J20

© Robert Leš

DAR612 d.o.o. | Family house J20

© Robert Leš

The stairs and the bridge, designed as a steel structure with wooden cladding, make the core of the house, which functionally connects the spaces, creates the dynamic flow, and visually unifies the interior.

Location: 10000 Zagreb, Croatia
Architect: DAR612 
Authors: Andrea Donatović Poljičak, d.i.a., Jakov Poljičak, d.i.a.
Photographs: Robert Leš
Site area: 1050,00 m2
Bruto area: 400,00 m2
Project: 2007
Completed: 2010
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more