// arthitectural / Interiors / Division 1 Architects | Ping Restaurant

Division 1 Architects | Ping Restaurant

Interiors Division 1 Architects | Ping Restaurant

Division 1 Architects | Ping RestaurantThe restaurant captures American and Chinese Cultures through layers of decorative design elements. Conceptualized around different dining experiences within the same restaurant, the rectangular space is sliced into three different zones, with each providing its own unique dining hall. Each zone [Bar, Communal and Dining] is separated through a design element, such as color, a steel louver wall or by a simple change in elevation or ceiling height.

Division 1 Architects | Ping Restaurant

© Debi Fox Photography

The Bar is the most casual and the public zone of the restaurant. The zone is dominated by the long bar which is a unique feature in a Chinese restaurant. Red cedar planks are used on the bar top and bar canopy which continue on the facade of the restaurant in a linear manner, making the zone a threshold between indoor and outdoor. The bar also features built-in seating with wood tabletop’s which feature recessed lighting replacing the more traditional candle lighting.

Division 1 Architects | Ping Restaurant

© Debi Fox Photography

Division 1 Architects | Ping Restaurant

© Debi Fox Photography

The Communal is the semi-public zone defined by 14 feet long tables and 10 feet long lights above. Seen from the street through the solid steel panels and large glass façade the dining is the most private zone in the restaurant.  The space is separated from the communal with a steel lover wall. Natural cedar wood strip ceiling continues to the outside to become part of the facade and signage. A large wine cabinet, another unique feature in a Chinese restaurant, terminates the space. The restaurant also features a wait area by the poured in place concrete hostess stand.

 

Location: Shirlington, Virginia, USA
Architect: Division 1 Architects
Project name: PING Restaurant
Photos: Debi Fox Photography
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more