// arthitectural / Concept & Competition / DRA&U | Wine’s Museum

DRA&U | Wine’s Museum

Concept & Competition DRA&U | Wine Museum

“The dynamics of line and surface define the templates that create architecture and organisations. In the making of form it is not only shape that counts but the rules and interior logic by which such contours are derived”. – Cecil Balmond

We wanted to build from first principles and our own prescriptions of form based on interior dynamics that grow they own logic. The approach is to accept as irreducible the notion of complexity; a holistic view, one that is different from the traditional methods of drawing sections and plans and then extruding or patching them to make buildings. A form is not only a building but can be viewed as structure or sculpture-any organisation that interrogates space in new ways.

How to integrate a 100 m high building in a nature park context? The question push us to work in organic field with an idea to create a living organism. What in the same time helps to avoid a boring museum as a box and get a museum generated by organic organism. External and internal volumes were connected with great number of “capillaries”. The system of ”capillaries” helps  to avoid a direct light in exhibition spaces, and in the same time permits to visitors to observe city or park on 360 degrees

Location: Cerro San Cristòbal, Santiago, Chile
Architect: DRA&U
Partner in Charge: Giorgio Pini
Design Team: Simone Luciani, Annapina Di Filippo, Livia Campana, Yana Ivanova
Client: Asociacion de Viñedos de Chile
Project area: 4,000 sqm
Project year: 2010
Renderings: Courtesy of DRA&U

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more