// arthitectural / Architecture / Ensamble Studio | The cloud

Ensamble Studio | The cloud

Architecture Ensamble Studio | The cloud

Ensamble Studio | The cloudThe Cloud is a dense space built with a very light material, it is 98% air. Based on 7 modules of identical massive volume: 2.4 x 6 x 2.4 m., each of them is shaped differently to generate a unique space, thus getting: the stage, the patio, the step, the circus, the cinema, the assembly and the scale. 7 spaces as the 7 notes that compose the musical scale, which combined together produce very different sets of sounds, multiple scenes that accommodate simultaneously reading, playing, rest or conversation activities.

Ensamble Studio | The cloud

Ensamble Studio | The cloudThe material that shapes each module, expanded polystyrene, is assembled in a massive way ensuring optimal mechanical performance, and is protected with a layer of resin that completes the construction system providing what the foam does not have: stability, durability and color. The lightness of this technology makes movable what would otherwise be immovable, facilitating the handling of the pieces and their necessary mobility.

Ensamble Studio | The cloudThe Cloud is a space within a space. Designed to be placed in the Reader’s House, in Madrid’s Old Municipal Slaughterhouse, it is architecture at the scale of children between 1 and 12 years old, where the youngest ones discover a universe custom-made, to develop and learn, to hide, to escape, to create and recreate, finally in a space that plays by their rules. DÉBORA MESA

Location: Madrid, Spain
Architect: Ensamble Studio
Project name: The cloud
Date of project: January 2012
End of building construction: June 2012
Author of the project: Antón García- Abril & Débora Mesa
Quantity surveyor: Javier Cuesta
Collaborators: Sara Nunes, Valentina Marchetti, Karlien Van der Linden, Aukje Gossens, José María Lavena
Developer: Fundación Germán Sánchez Ruipérez
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more