// arthitectural / Architecture / Fran Silvestre Arquitectos | Atrium House (Casa del Atrio)

Fran Silvestre Arquitectos | Atrium House (Casa del Atrio)

Architecture ARQUITECTO: F. SIVESTRE NAVARRO

Casa del Atrio in a urban area parts of the desire to maximize the feeling of spaciousness.

Two strategies are used. The principal is to release the largest possible in the middle of the site allowing you to enjoy a private space with a height and volume incalculable. It enhances the perimeter of contact with the outside housing, land and housing understood as a continuum. On the other hand uses the existing slope to the ravine next to illuminate the basement, which enables you to host the program.

The building is developed along the southern and western boundaries of the parcel, which together with the elements of urbanization of the site, form a kind of atrium, whose diagonal flight to a distant vision of the Sierra Calderona.

Access is accompanied by the south facade to find the point of intersection. At this point of view inside the distributor is located next to the stairs and the kitchen form the backbone of the operation of housing. The southern zone where the rooms are available during the day, dematerialized their presence due to the overhead light. In the west the rooms fall to a portion of parcel with a more domestic scale, while the master bedroom overlooking the lift light reflected on water.

In the dark basement and garage are in the cellar. All other uses of the program look into the ravine through which light up.

Location: Urbanización Santa Bárbara, Godella, Valencia, Spania
Architect: Fran Silvestre Arquitectos
Interior Design: Alfaro Hofmann
Project Architect: Fran Silvestre, María José Sáez
Project Team: David Gallardo Llopis – Structural Engineer
Carlos García Mateo – Technical Architect
Pedro Vicente López López – Architectural Technician
José Vicente Miguel López – Architecture
José Ángel Ruíz Millo – Architecture
Fernando Usó Martín – Architecture
Alexandre Marcos – Architect
Jorge Lucas Abad – Grafic design / Drafting (Delineation)
Collaborator: Jordi Martínez Ventura – Architecture
Client: Naves y Fábricas, S.L. | Guillermo Caballero de Luján
Contractor: COARCO
Site Area: 1150,00 smq
Built Area: 782,85  smq
Atrium Area: 340,00 smq
Photographer: Fernando Alda

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more