// arthitectural / Interiors / Fran Silvestre Arquitectos | Vegamar Selección Wine Shop

Fran Silvestre Arquitectos | Vegamar Selección Wine Shop

Interiors Fran Silvestre Arquitectos | Vegamar Selección Wine Shop

Vegamar Selección Wine Shop, located on the main shopping street of town, is a space for wine tasting and sales. The project aims to transmit the quality of the exposed products, as well as to maximize the feeling of amplitude inside the shop. Dark, glossy panels are chosen for vertical surfaces. Due to their tone and reflections, they blur the spatial limits of the establishment, making it seem bigger than what it really is.

Fran Silvestre Arquitectos | Vegamar Selección Wine Shop

© Diego Opazo

Fran Silvestre Arquitectos | Vegamar Selección Wine Shop

© Diego Opazo

The colour of this material also refers to the colour of the displayed wines. These vertical surfaces lodge storage space and allow for a regularization of the available geometry.

Fran Silvestre Arquitectos | Vegamar Selección Wine Shop

© Diego Opazo

Fran Silvestre Arquitectos | Vegamar Selección Wine Shop

© Diego Opazo

The back of the wine bar contains backlit furniture which – along with the upper mirror – optically doubles the perception of space. The first area is used for product exhibition. Two horizontal rips in which wines coming from Vegamar wine cellar are presented. These elements along with indirect lighting on the ceiling, indicate towards the inside of the shop. At the end of the tour – in an area doubling the original width – is where the wine tasting takes place. A project that seeks to bring into the city the work done in the wine cellar.

Location: Calle Colón, Valencia, Spain
Architect: Fran Silvestre Arquitectos
Project team:
Principal in charge: Fran Silvestre
Collaborator architect: Jordi Martínez
Collaborator architect: Ángel Fito
Interior design: Alfaro Hofmann
Project management: Studio 2
Photos: Diego Opazo
Art Direction: Adrián Mora
Collaborators:
Fran Ayala | Architect
Maria Masià | Architect
Adrian Mora | Architect
Graphic identity (shop): Lavernia & Cienfuegos Design
Client: Bodegas Vegamar
Built area: 123,00 m2
Cost (Pe.E.M.): 98.500 euros
Building services:
Lighting Fluorescent linear lights
Air Conditioning Air conditioning (Eurofred)
Finishes:
Paving Interiors: Laminated parquet flooring, colour grey with acoustic insulation. Tritty Model by Haro.
Exteriors: Porcelain Flooring, colour grey by Saloni. (60 x 60)
Surfaces Black lacquered MDF panels (high-gloss)
Light screen: Plexiglas satine panels, colour white translucent.
Bathrooms: Porcelain Flooring, colour grey. Model Nirvana by Saloni. (30 x 60)
Suspended ceiling Smooth plasterboard panels
Paint Walls and ceiling: Matt plastic paint
Exterior finishes Water-repellent Polyrey Panels, colour matt black
Metalwork&locksmithing:
Interior Internal and cupboard doors:
Black lacquered MDF panels (high-gloss)
Exterior Electric roller shutter door, colour matt black
Sunshade, colour matt black
Glazing Laminated safety glass, automatic sliding door
Equipments
Kitchen Model Basic, serie Lisa (Studio2)
Kitchen counter | Stainless steel
Interior furniture Stool, colour matt black. Moka model by Ondarreta Contract
Table with MDF board high gloss lacquered (19 mm)
TV monitors in walls
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more