// arthitectural / Architecture / Frederico Valsassina Arquitectos | House in Praia das Maçãs

Frederico Valsassina Arquitectos | House in Praia das Maçãs

Architecture FVArquitectos | House in Praia das Maçãs

FVArquitectos | House in Praia das MaçãsThe portuguese firm FVArquitectos has completed ‘house in praia das maçãs’, a single family residence located in Praia das Maçãs, Sinter, Portugal. Two rectangular volumes meet at a right angle to create the interior arrangement of this dwelling.

FVArquitectos | House in Praia das Maçãs

FVArquitectos | House in Praia das Maçãs

FVArquitectos | House in Praia das MaçãsAn exterior void created by the intersection becomes a portal leading to an open air entry hall. White cubes placed within the floor plan form small rooms, fully enclosed and wrapped with glass clerestories at the top of the partitions. Circulation corridors are generated between these elements while an open air courtyard introduces ambient light into to the living area.

FVArquitectos | House in Praia das Maçãs
FVArquitectos | House in Praia das Maçãs

FVArquitectos | House in Praia das Maçãs

FVArquitectos | House in Praia das Maçãs

FVArquitectos | House in Praia das Maçãs

FVArquitectos | House in Praia das MaçãsThe L shaped rear of the house wraps around a wooden plank deck. The white plaster facade frames floor to ceiling glass windows and doors introducing the exterior environment into the interior. A series of steps extend from the living space and continue into a recessed swimming pool.

Location: Praia das Maçãs, Sintra, Portugal
Architect: Frederico Valsassina Arquitectos
Project year:2007
Conclusion year: 2011
Construction area: 248 m2
Co-workers: Mónica Mendes Godinho, Tiago Matos, Pedro Pessanha
Structure and Foundations: Grese
Special Technical: Quinoprojecto
Hydraulic Plants: Quinoprojecto
Photografy: João Carmo Simões    
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more