// arthitectural / Interiors / HASSELL | PTTEP Headquarters

HASSELL | PTTEP Headquarters

Interiors HASSELL | PTTEP Headquarters

PTTEP, Thailand’s national petroleum exploration company, occupies eighteen floors in the ENCO building in Bangkok, consolidating functions previously spread across a number of sites. The competition-winning design creates an open plan workplace, configured around a new internal stairway that provides a physical and visual link between all levels of the 45,000 square metre tenancy.

Breakout and hub spaces are situated adjacent to stair landings, encouraging staff interaction and promoting visual connection between departments. Utility rooms, located around the central core, ensure work space areas are positioned with close proximity to natural light. This open plan approach is a significant change for PTTEP and has strengthened the culture of the company.

The interior colour scheme, inspired by the luminous gas flame associated with oil exploration and production, created a unique identity across the floors. This ‘Colour of Flame’ concept was the key component linking vertical spaces, as the stair and floor group colour coding changed from green, through blue, light blue, yellow and red as it rose up the building. At night this element becomes a highly visible external statement.

The introduction of a dedicated client floor, complete with meeting rooms and extensive audiovisual facilities, and a separate executive suite accommodating all management facilities, enabled PTTEP to maximise the general workplace available on other floors.

Two landscaped external roof decks provide additional space for staff recreation and other corporate activities. Established trees and vertical wall climbers create a lush and green environment to complement the building’s glazed truss parapet.

Location: Bangkok, Thailand
Architects: HASSELL
Client: PTT Exploration and Production
Project year: 2009
Project area: 46,000 sqm
Photographer: Owen Raggett

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more