// arthitectural / Architecture / Ikimono Architects | Atelier Tenjinyama

Ikimono Architects | Atelier Tenjinyama

Architecture Ikimono Architects | Atelier Tenjinyama

Ikimono Architects | Atelier TenjinyamaPrimitive building was born to prevent rain and wind. This building is made by only four pieces of walls and roof. This primitive constitution showed the possibility “a person is able to get along somehow”. But in fact, in this building, it is filled with joy, presence of mind, and discovery.

Ikimono Architects | Atelier Tenjinyama

Ikimono Architects | Atelier Tenjinyama

Ikimono Architects | Atelier Tenjinyama

Ikimono Architects | Atelier TenjinyamaDesign method is simple. Make a box to live, establish the window to be connected with the town, grind a ceiling transparently to look up at the blue sky, plant trees to make bowers, make a floor soil so that roots grows, and raise a ceiling to be brought up greatly. So there are the scene that is various inside and out, and come across the scene beyond the imagination. This is comfort of the kinds unlike a feeling of outdoor openness. There is comfort to lead to the outside from the place that was followed physically, psychologically. In this building, I can enjoy wind and rain, not to prevent them.

There is our environment that continues changing dynamically around all over the world. There are seasons and time and weather coming out of movement of the earth. If in city, there is society. If in nature, we are surrounded by a forest and the sea and creatures. They are complicated, strictly, fleetingly and beautiful. I want to make the buildings it can be impressed by for an instant entrusting the position to the big environmental flow, and enjoy a slight difference. This atelier is in the environment where an evening of the summer has many thunderstorms, winter has fine weather and strong dry wind blow in.

Ikimono Architects | Atelier Tenjinyama

Ikimono Architects | Atelier Tenjinyama

Ikimono Architects | Atelier TenjinyamaCompletion photograph is recorded the beginning of the story of Atelier Tenjinyama. We are eagerly looking forward to meet the scene like “Birth and the breeding and disappear before long.”

Location: Takasaki, Gunma Prefecture, Japan
Architect: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Structural Engineers: Akira Suzuki / ASA
Landscape: Atsuo Ota / ACID NATURE 0220
General Contractors: Kenchikusha Shiki Inc.
Design: 2007.7 – 2010.1
Construction: 2010.1 – 2011.1
Structure: Reinforced concrete
Site area: 177.18 square meters
Building area: 61.93 square meters
Floor Area: 61.93 square meters
Use: Office + Residential
Roof: Safety glass shatterproof
Exterior: Reinforced concrete
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more