// arthitectural / Interiors / Jean-Pierre Viau | Restaurant Les Chèvres

Jean-Pierre Viau | Restaurant Les Chèvres

Interiors Restaurant Les Chêvres

When Jean-Pierre Viau was asked to design the interior of the new Restaurant Les Chèvres location, his client set him the challenge of preserving and “recycling” as many interior elements as possible from the previous tenant.

New synthetic fur slipcovers for the original chairs, tinted acrylic panels for the windows and a colourful new cloakroom with a curved wall were just some of the tricks the designer used to create a completely fresh ambience while fulfilling the client’s mandate. Abstract forms painted on the walls are a nod to Matisse and serve to link the two distinct areas of the restaurant.

The only new spatial element added by the designer is the pastry chef’s station set up within the dining room itself. A large oval opening in the separating partition enables diners to observe the chef at work.

The end result ? The designer has successfully created a look that is resolutely modern, yet warm, for the restaurant’s new home.

Location: 1201 Van Horne Avenue, Montréal, Quebec, Canada
Total Size/Area: 315sqm (3400 sqf)
Interior design: Jean-Pierre Viau
Ceramist: Pascale Girardin
Awards: Commerce Design Montreal 2004

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

via: v2com.biz

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

  • Gabriele

    I have been surfing online greater than 3 hours lately, yet I never found
    any fascinating article like yours. It’s lovely price sufficient for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content material as you did, the net will probably be a lot more useful than ever before.
    Here is my site – Pandora Necklaces

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more