// arthitectural / Interiors / Jendretzki | Loft in Noho

Jendretzki | Loft in Noho

Interiors Jendretzki | Loft in Noho

Jendretzki | Loft in NohoThis 4,000 square foot classic loft space tries to maintain the openness, utilitarian and industrial language of its raw brick, wood, and steel elements exposed. We created  separations between rooms by placing free standing volumes instead of floor to ceiling partitions creating a landscape of intriguing geography, materials, heights, light and shadow.

Jendretzki | Loft in Noho

© Alejandro Wirth

Jendretzki | Loft in Noho

© Alejandro Wirth

The wood structural beams are seen disappearing above the freestanding volumes. All woodwork is mahogany fabricated in Argentina and delivered to NY as a kit-of-parts for easy assembly on site.

Jendretzki | Loft in Noho

© Alejandro Wirth

Jendretzki | Loft in Noho

© Alejandro Wirth

Jendretzki | Loft in Noho

© Alejandro Wirth

The Master Bedroom again takes advantage of its entire area by giving the bathroom and shower their own volumetric identity. The shower itself is the interstitial space remaining between a seven-foot tall stone partition and the perimetric brick wall.

Jendretzki | Loft in Noho

© Alejandro Wirth

Jendretzki | Loft in Noho

© Alejandro Wirth

Jendretzki | Loft in Noho

© Alejandro Wirth

The Kitchen is cabinetry is made out of black steel and translucent plexiglass.  The eco-friendly loft uses alcohol-fueled fireplaces, vented and non-vented.

Location:  Laguardia Place, USA
Architect: Jendretzki | Pablo Jendretzki [Argentine Architect]
Status: completed
Year of completion: 2012
Photos: Alejandro Wirth
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more