// arthitectural / Architecture / Juri Troy Architects | Cemetery Hörbranz

Juri Troy Architects | Cemetery Hörbranz

Architecture 100407 ABH_02

Laying-out Hall 

The new Chapel of Rest is the center of the expanded Cemetery in Hörbranz in the 80ies. The front yard is surrounded by a one-floor high hall and an elongated sitting bench connected with a fountain. The old weeping willow creates an oasis full of shade and tranquillity. The only light that is shed in the Chapel comes from a sole narrow overhead light emphasizing the continuous horizontal wood structure of the white-glazed lightweight concrete walls.

Juri Troy Architects | Cemetery Hörbranz

© Robert Fessler

 

Juri Troy Architects | Cemetery Hörbranz

© Robert Fessler

It continues in the rough sawn oak-wood casing in the entrance area. A likewise newly put up earth-coloured tamped concrete wall creates here an end to the cemetery where it neighbours an elementary school at the same time serving as a flood protection.

Juri Troy Architects | Cemetery Hörbranz

© Juri Troy

Urns Steles

The 24 urns stelesare located on the widely sprawling site on the edge of the HörbranzCemetery.Made of lava blocks 2,8m long steles have been arranged on the strip in such a way as to not allow the oratories placed contemplatively in front of the graves overlap at any point.

Juri Troy Architects | Cemetery Hörbranz

© Juri Troy

The applied stone was used in its original form as a solidified lava. With its ample intermediate spaces equipped with benches the construction encourages to wandering through and lingering. The steles are made out of sole three different elements and two materials – constructed in a self-bearing modular structure.

Location: Hörbranz, Austria
Architects: Juri Troy Architects
Project name: Cemetery Hörbranz
Photos: Robert Fessler, Juri Troy
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more