// arthitectural / Interiors / Kokaistudios | Brownstone Bar

Kokaistudios | Brownstone Bar

Interiors Kokaistudios | Brownstone Bar

The ‘Brownstone’ is a cocktail lounge located in the Surpass Court of Yonjia Lu 570, emerging epicenter of Shanghai night life. It was developed as a prototype for a venue of new concept in co-operation with ‘Blue Horizon Hospitality Group’ (Blue Frog).

The project combines a simple and efficient layout, partly suggested by the limited dimensions of the venue, with the complex and redundant interplay of textures and custom-made elements concurring to define the sophisticated atmosphere and the strong identity of the place, a one-of-a-kind experience lousily inspired, in the intentions of the client, to the decadent turn-of-the-Century French ‘Salons’.

The bar is divided in a central part, developed around the bar counter and a fully equipped DJ booth, furnished with wooden finished built-in counters and high seats, and two lounge areas around it, raised platforms finished in dark wood and furnished with low armchairs and sofas.

 

Raw natural materials, wood or stone floor finishes and red bricks walls are combined with precious custom-made surfaces used as highlights: modular metallic open ceiling, translucent metal and acrylic back-lit lattice panels screening the windows at the background and the bar shelves.

The ‘peacock feather’ is a recurrent theme in both the design of the screens’ pattern and the loose furniture color palette.

Location: Shanghai, China
Architect: Kokaistudios
Project Team: Andrea Destefanis, Pietro Peyron, Carmen Lee
Client: Blue Horizon Hospitality Group
Surface area: 130 sqm
Project year: 2010
Photographer: Charlie Xia

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr


Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more