// arthitectural / Architecture / LENS°ASS Architecten | Rabbit hole

LENS°ASS Architecten | Rabbit hole

Architecture LENS°ASS Architecten | Rabbit hole

LENS°ASS Architecten | Rabbit holeA farm in the sloping Pajottenland landscape becomes a private family home and veterinary practice. A masoned brick shaft that connects the practice, the private home and the garden brings order to a cluster of existing buildings. The shaft was nicknamed ‘the rabbit hole’. It leads to an inside yard, which is also finished in brickwork. From the higher location of the castle of Gaasbeek, the brick roofing of the rabbit hole can easily be spotted.

LENS°ASS Architecten | Rabbit hole

© Bieke Claessens

LENS°ASS Architecten | Rabbit hole

© Philippe van Gelooven

LENS°ASS Architecten | Rabbit hole

© Philippe van Gelooven

Just like the castle, it has become a visually strong and culturally defining element in the landscape. Once inside the house, other unexpected surprises await the visitor’s eye. Even the smallest of windows frames the age-old landscape with its seventeenth-century castle.

LENS°ASS Architecten | Rabbit hole

© Philippe van Gelooven

LENS°ASS Architecten | Rabbit hole

© Philippe van Gelooven

LENS°ASS Architecten | Rabbit hole

© Philippe van Gelooven

Architecture and surroundings are splendidly interlaced. The effect is so natural that it seems to have been shaped by nature and history alone.

 

Location: Pajottenland, Belgium
Architect: LENS°ASS Architecten
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more