// arthitectural / Architecture / Luis Aldrete Arquitectos | SC PTV House

Luis Aldrete Arquitectos | SC PTV House

Architecture Luis Aldrete | Arquitectos | SC PTV | House

Luis Aldrete | Arquitectos | SC PTV | HouseThe proposal is the result of a process that is based on three variables which together articulate and give the narrative to ideas. The first responses how to adapt the piece to the land being consistent with their morphology to achieve better orientation, privacy and views in greater depth of field. The second has to do with the idea orientations to analyze the context that we find in the background, it means, the distant views of the mountains where we find the similar lines between the mountains and rooftops.

Luis Aldrete | Arquitectos | SC PTV | House

© Paco Pérez Arriaga

Luis Aldrete | Arquitectos | SC PTV | House

© Paco Pérez Arriaga

Luis Aldrete | Arquitectos | SC PTV | House

© Paco Pérez Arriaga

Luis Aldrete | Arquitectos | SC PTV | House

© Paco Pérez Arriaga

Biography
He studied architecture at ITESO (Guadalajara) and UIA (Mexico City). From 1996 to 1999, studying a PhD at ETSAB (Barcelona) working in Barcelona and Mallorca. Since 2000 he has been professor of projects and theory at ITESO and ITESM. In 2007 he founded Luis Aldrete architects, wichs succeeds in establishing a space for the analysis of the city and its urban events, a discussion of the contemporary translation of the anonymous architecture in relation to different cultural environments, a place of experimentation to insert the craftsmanship to contemporary architecture. The work ranges from art installations to projects of territorial scale.

Luis Aldrete | Arquitectos | SC PTV | House

© Paco Pérez Arriaga

Location: Nuevo Vallarta, Nayarit, México
Architects / Designers: Luis Aldrete | arquitectos
Official name of the project: SC PTV | House
Project manager: Cynthia Mojica
Design team: Luis Aldrete, Cynthia Mojica, Arturo Galindo.
Collaborators: Cynthia Mojica, Arturo Galindo.
Engineers: VAO
Landscape architects: Arte Verde
Contractor: BLU Constructores
Lighting design: IXAYA
Surface: 714 m2
Project end date: April 2012
Photographer: Paco Pérez Arriaga
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Special thanks to v2com.biz

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more