// arthitectural / Interiors / Mathieu Lehanneur | Electric

Mathieu Lehanneur | Electric

Interiors Mathieu Lehanneur | Electric

Mathieu Lehanneur | Electric‘If Alice in Wonderland had liked rock this is where she would have spent her days and nights…’ summarized Mathieu Lehanneur. Electric, the new cultural platform in Paris, is already an event in itself: a 1,000 m2penthouse in which the designer has devised a canopy of sound suspended between heaven and earth, monumental electrical braids emerging like pitch black trees.

Mathieu Lehanneur | Electric

Mathieu Lehanneur | ElectricImpressive by day, magical by night, Electric is a venue which never sleeps. A lounge interspersed with soundproofed modules and an 80m2 terrace, Electric is a space equipped with a mixing console whose ballroom floor provides a new perspective over Paris, integrating the ring road as a perpetually moving graphic foreground facing the metal mesh of the Eiffel Tower.

Mathieu Lehanneur | Electric

Mathieu Lehanneur | ElectricAn ephemeral restaurant at lunchtime, a lounge or a club from dusk ‘til dawn, Lehanneur and Ana Moussinet have designed a space which can also be freely customised through video projections and an infinite number of layouts available to its customers. A huge trompe l’œil window onto the city, surrounded by streams of LED lights, is an ultimate nod to a new Versailles, Electric has already been chosen by We Love Art, and Kavinski for the global launch of his next album (watch the video), and Ducasse…

Mathieu Lehanneur | Electric

Mathieu Lehanneur | ElectricMeanwhile there are already rumours about the installation of an enormous open-air swimming-pool on the site of the car park this summer. A result of the high creative demands of the management ensured by curator John Michael Ramirez whose range of artists contributes to the cultural distinction of the venue: Greater Paris has found its centre of gravity.

Designer: Mathieu Lehanneur
In association: John Michael Ramirez and Romain Dian (Régine, Schmuck and Hippodrome de Longchamp)
Interior design: Mathieu Lehanneur in collaboration with the architect, Ana Moussinet
Client: Viparis
Photos: Felipe Ribon, Fred Fiol
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more