// arthitectural / Architecture / MNA Group | Marzouq Al-Marzouq

MNA Group | Marzouq Al-Marzouq

Architecture MNA Group | Marzouq Al-Marzouq

MNA Group | Marzouq Al-MarzouqThe villa is situated in a huge existing beach environment with an extraordinary sea view and a superb scene, communicating explicitly with its natural kept ambiance. Our intervention took into consideration the surrounding context and the client as the defining elements that contributed to the creation of diverse spatial agendas, especially concerning the identity of the overall project and its image. The result looks simple and yet is complex externally and organic internally, creating quite the interesting contrast.

MNA Group | Marzouq Al-Marzouq

MNA Group | Marzouq Al-Marzouq

MNA Group | Marzouq Al-MarzouqOn the one hand, the architectural effect induced by the terraced roofs brilliantly highlights the powerful impact of inhabiting nature and having an infinite sea view, on the other hand, the organic flow valorizes the exposed main functions through several instances of appropriation of natural features.

MNA Group | Marzouq Al-Marzouq

MNA Group | Marzouq Al-MarzouqThe villa consists of 3 floors which completely integrate the interior space with the exterior landscape, a concept peaking in the infinity pool with its dramatic sea view. The whole building is an ongoing promenade of space discovery due to the multiple functionalities of its levels.

Location: Pearl Lagoon – Kheiran, Kuwait
Architects: MNA Group
Project name: Marzouq Al-Marzouq
Architect in charge: Mounif Nehmeh
Design & construction
Construction fees: 2.500.000 $
Project total area: 2.300 m²
Project year: 2010 – 2011
Type: Residential / Villa
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more