// arthitectural / Architecture / Óbvio Architecture | Harmony between past and future

Óbvio Architecture | Harmony between past and future

Architecture AV PP Flavia 4_pt

Inspired by the recent past, contemporary architecture, as opposed to modern production, aims highly for the elapsed time, without losing its major focus: the future. Thus, creates a perspective with wider horizon, refuses to impose itself to the known limits and takes past models to be copied or timidly adapted. Executed by the architects Luciana Araújo and Nathália Otoni, members of Óbvio Arquitetura, the house built in Minas Gerais, Brazil, materializes this whole concept.

AV PP Flavia 1_pt

AV PP Flavia 5_pt

AV PP Flavia 20_ptIn the design of the residence, sober tones predominate, as requested by their owners, a married couple of chemical engineers. To make the house of 287 square meters more welcoming, we opted for the use of wood, fiber and filleted stone. The choices of materials were made in a way that nature was brought into the house.

AV PP Flavia 44_ptBuilt in a land of high slope, to its best use, the access of the residence was made by the upper floor, where the private areas of the house are located, with one suite and two semi-suites.

AV PP Flavia 55_ptOne of the semi-suites has been transformed into a spacious home office. With the removal of a wall, this space was visually integrated into the living room – which is located on the first floor – becoming an extension of the main entrance. Thus the house was more receptive and casual. The stand, which unites the workbench with an exposure of adornments of the couple, has been designed by the professionals and is one of the highlights of the environment.

AV PP Flavia 57_ptOn the lower floor, a social area was conceived, with a spacious double height ceiling living room, which connects to all locations of the house. The use of the glass guardrails allowed greater visual permeability and the wood panel, along with soft lighting, left a pleasant and intimate space.

AV PP Flavia 61_pt

AV PP Flavia 62_ptThe kitchen, faced to the dining room, is also an option for interaction, with the countertop connecting these spaces. Its furniture moves out of the traditional white, making the place more relevant in the set.

AV PP Flavia 67_pt

AV PP Flavia 76_ptIn the gourmet space, the concern was the contact with nature and the creation of a comfortable and informal space, according to the architect Nathália Otoni. “That way, two environments were created: one with the barbecue bench, and another under the pergola. The latter is surrounded by gardens, being a transitional space between the inner and outer areas of the house. This transition takes place also in the sense that the pergola is covered by glasses, allowing the use of this space even on rainy days. The arrangement of the furniture was designed to promote social interaction. Therefore, who is in the pergola comfortable couch is not off the topic of gourmet cuisine neither of outdoor pool area”, she explains.

AV PP Flavia 81_pt

AV PP Flavia 85_pt

Architects: Luciana Araújo and Nathália Otoni 
Photographer: Rodrigo Marcandier
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more