// arthitectural / Architecture / Olson Kundig Architects | Secret Garden

Olson Kundig Architects | Secret Garden

Architecture 11040_00_Secret_Garden_N30

Olson Kundig Architects worked closely with their client, Shinsegae, to create Secret Garden, a rooftop playground and cultural center for families. Situated on the ninth floor terrace of a twelve-story department store in Uijeongbu, South Korea, this 20,000 square foot active play area and lush garden is an oasis of trees, plants and flowers composed exclusively of native species and includes a sculptural installation by artist Do-Ho Suh.

11040_00_N70  11040_00_N72  11040_00_N84  11040_00_Secret_Garden_N3  11040_00_Secret_Garden_N5  11040_00_Secret_Garden_N9

11040_00_Secret_Garden_N28  11040_00_Secret_Garden_N37  11040_00_Secret_Garden_N42  11040_00_Secret_Garden_N33

Designed as a series of outdoor rooms, visitors are immersed in dreamlike natural environments ranging from a mist garden, a maze garden and a wading pool to a cluster of tree houses shaped like birds’ nests. The garden offers both contemplative and active spaces in which children and families can explore, climb, splash and play. Fanciful bird and animal sculptures, inspired by traditional Korean art and culture, are handcrafted and made from reclaimed lumber and found materials.

11040_00_N85 11040_00_N86 11040_00_N87 11040_00_N94 11040_00_N97 11040_00_N98

We were determined to make an engaging and unusual place for families that would be unlike any other“, said Alan Maskin, Project Designer, Principal at Olson Kundig Architects.

Location: Uijeongbu, South Korea
Architect: Olson Kundig Architects
Size: 1858 sqm (20000 sqft)
Client: Shinsegae
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more