// arthitectural / Interiors / One Plus Partnership Limited | Tianjin Insun Lotte Cinema

One Plus Partnership Limited | Tianjin Insun Lotte Cinema

Interiors One Plus Partnership Limited | Tianjin Insun Lotte Cinema

One Plus Partnership Limited | Tianjin Insun Lotte CinemaLocated at the tranquil and roomy Cultural District, the contemporary Tianjin Grand Theatre has filled the whole perimeter with the ambience that is provoked by the theatre’s important contents and openness. The overwhelming modernism has been entirely occupied the cinema’s surrounding, in a form that all the lines are connected at this one single point, which has also motivated the interior of the cinema.

One Plus Partnership Limited | Tianjin Insun Lotte Cinema

One Plus Partnership Limited | Tianjin Insun Lotte CinemaFrom the first place, it was a silent white entrance lobby with minimalist style, yet in between of the white walls and floor surface, some white sheeps and ostriches rush into the interior with a TV on each of their backs that is playing various movie trailers. In order to take part of the “colourful animals sport games” at the cinema. Where they are heading to is the multicolored 3-dimensional tracks all over the ceiling, the wall and the floor. Meanwhile, aside of the floor track, a bunch of candidates, including bear, ostrich, rhinoceros, elephant and dinosaur, are already waiting for the race to start. While they are taking part of the game, they are taking the role as ticket booths by the way. On the other hand, those ribbons-looking tracks feature is not only synchronizing the design within the ticket lobby area, the text screens that are hiding within the ceiling tracks also help to add utilitarian element into the design theme.

One Plus Partnership Limited | Tianjin Insun Lotte Cinema

One Plus Partnership Limited | Tianjin Insun Lotte CinemaRunning along the tracks ahead, here comes the corridor area that leads to different theatres of the cinema. As the lobby is said to be the “tracks” of track-and-field games, the corridor is consequently becoming the “field” of the games. The green tones of the tracks has greatly spread out to the walls and ceiling of this area, thus the vibrant of the theme can be strongly emphasized here. Just as those in the ticket lobby, animals playing here are also taking particular responsibilities to serve the audiences in the corridor area. For instance, foxes and baboons lend their backs to provide several seats, while giraffes and camels, etc, keep concentrating on competition on tracks, so the energetic atmosphere can only grow stronger in the interior. Furthermore, some ribbons on the ceiling suddenly convert into monkeys, and even 3D wording light boxes. It seems like their aim is to lead the audiences to their desired movies before the runners coul.

One Plus Partnership Limited | Tianjin Insun Lotte CinemaOne Plus Partnership Limited | Tianjin Insun Lotte CinemaFinally the audiences have reached the theatres, their breaths slow down, ambiance of the interior grow silent, and all the vibrancies go back to the movies. The four main chromes of blue, green, yellow and purple crawl along the wall hung fixture of their tones, then they eventually settle on the seats in a random manner, as well as a set of gray and black geometric line pattern on the carpet finish.

Location: Tianjin, China
Architect: One Plus Partnership Limited
Project name: Tianjin Insun Lotte Cinema
Type: Cinema
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more