// arthitectural / Architecture / Parque Humano | Pabellon en Bosque

Parque Humano | Pabellon en Bosque

Architecture Parque Humano | Pabellon en Bosque

Pabellon en Lamina is a space which combines the provision of temporary shelter with an inducement to participate in specific acts of memory, contemplation, and philosophical speculation; as well as a place for retreat and meditation. It is related to the process of creating philosophical works, which may take as their subjects the nature of the environment in which the pavilion is itself sited.

The Pavilion is made in relation to architectural form as well as to the sculptural and visual senses. In its sitting, this pavilion is deliberately positioned in a large plot of land, following the path of an existing pine tree alley.

The viewer on the inside is in constant flux according to the conditions of changing light and the position of the sun, which affects the reflection and transparency of the glass. Perception has no time spam, there is no acknowledgment of temporality, the art experience is pure. The observing subject is conscious of being part of a present, palpable, located in a specific time and reality. For the concept of this project, we sought for a higher unity between architecture and nature.

Location: Valle de Bravo, Mexico
Architects: Parque Humano
Project Team: Jorge Covarrubias + Benjamín González Henze  
Total area: 80 sqm
Design phase: 2009-2011
Construction phase: 2010- 2011
Photographer:  ArchPhoto | Paul Rivera

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more