// arthitectural / Interiors / Paul Coudamy | Bears Cave

Paul Coudamy | Bears Cave

Interiors BEARSTECH-282

BEARSTECH-095

The project is located in a covered alley in the 2nd arrondissement of Paris, described by Walter Benjamin. It consists in rehabilitating a shop into headquarters for a computer firm. The idea is to reflect Bearstech Company innovative and animal image in order to promote the wild and raw aspects of their approach of virtual technology and communicate a feeling of strength.

BEARSTECH-172

The cavernous and intimate atmosphere is organized in three different spaces : working space, leisure space and meeting space. The back space, more of a serious space, is emphasized by Parisian rock and brick walls creating a solid and mineral atmosphere.

BEARSTECH-099

A honeycomb cardboard bench creates a low separation between the meeting room and the working spaces. The bench customized and covered with natural felt invites to take place behind the bar, which by its vivid color and angular form activates circulation between spaces.

The meeting room wood structure intends to translate the chaotic mass power dynamited in an uncontrolled energy : a wood vortex out of a natural disaster. The cavern walls are generated day after day by wooden floors and wood waste pieces collected in dumpsters, sidewalks or wastelands. The anarchical and spontaneous organization of the wood pieces creates an organic cave providing an unique atmosphere to the meeting room.

BEARSTECH-324

Project: design of an internet hosting office.
Location: 
40 Passage des Panoramas, 75002 Paris, France
Client:
Bearstech
Area:
60m²
Completed:
may 2009
Design and building:
Paul Coudamy
On wood structure, consulting and Co-design:
Arnaud Depeyre
Project Manager:
Pierre Brochot
Assistants:
Bastien Gache and Martial Coudamy
Pictures:
Benjamin Boccas

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more