// arthitectural / Interiors / Redo Studio | Linear Perspective

Redo Studio | Linear Perspective

Interiors Redo Studio | Linear Perspective

Redo Studio | Linear PerspectiveThe main task of the project was to transform the gathering of cramped rooms into one spacious volume, without breaking their functional role. In other words – to coordinate typical two-room apartment with up-to-date idea about comfort, not forgetting about bachelor habits that demand the most progressive decisions. It was due to reshape literally each corner of the apartment: former corridor turned into present bathroom, a stockroom at a balcony – into a cabinet, spare mezzanine – into «the pure sky above a head». To increase the space it was necessary to deepen visual height of a ceiling. Glossy materials of deep dark colors were applied to this purpose. Mirrors created illusion of additional spaces and intricate game of reflections.

Redo Studio | Linear Perspective

© Yuliya Pokhodnia

Redo Studio | Linear Perspective

© Yuliya Pokhodnia

Redo Studio | Linear Perspective

© Yuliya Pokhodnia

Wall surfaces are executed by a principle – «nothing superfluous». The abundance of white color dominates over a dark background in a combination with specks of a transparent-blue color in decorative elements and finish. On the one hand, it gives special lightness and freshness, with another – perfectly promotes sensation of open space of a premise.Ultramodern glass surfaces and impregnations of intricate patterns of wall-papers make accents.

Redo Studio | Linear Perspective

© Yuliya Pokhodnia

A glass screen became the main “hero” of the project – it differentiates three functional zones, fills space with illusory volume, is reflected from smooth surfaces, emphasizes unexpected prospects of the apartment.Heart of the apartment is a spacious living room, the room united with kitchen and hall. When visitors come, the room turns to mini-club with a house cinema – for this purposes it’s enough to shift high chairs closer to a bar rack and switch on a series of decorative lamps on a wall.

Redo Studio | Linear Perspective

© Yuliya Pokhodnia

Redo Studio | Linear Perspective

© Yuliya Pokhodnia

The bedroom is separated from a cabinet only by an easy curtain, it is enough to curtain off drapery and we receive chamber intimate space. The apartment is plentifully decorated by effective art-objects: an abstract panel-wave in the hall, surrealistic light cubes on the wall in living room.The furniture has also been created by author’s sketches.Its laconic forms perfectly supplement idea of free “perspective” space.

Redo Studio | Linear Perspective

© Yuliya Pokhodnia

Redo Studio | Linear Perspective

© Yuliya Pokhodnia

Redo Studio | Linear Perspective

© Yuliya Pokhodnia

The soaring view from windows is increased by a series of photos made from height of the bird’s flight.

Location: Minsk, Belarus
Architect: Redo Studio
Total floor space: 50,3 m2
Photographer: Yuliya Pokhodnia
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

  • Craig Caughlan

    Very, very cool. I particularly like the wave pattern and the way it’s reflected back from the mirror with the backside painted blue. Kudos!!

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more