// arthitectural / Architecture / Reiulf Ramstad Arkitekter | Summerhouse Inside Out Havaler

Reiulf Ramstad Arkitekter | Summerhouse Inside Out Havaler

Architecture Reiulf Ramstad Architects | Summerhouse Inside Out Havaler

Reiulf Ramstad Architects | Summerhouse Inside Out HavalerThe construction lies on top of a hill overlooking the ocean and the horizon. It is placed in the midst of an uncultivated landscape on a small island. The design of the house allows close interaction with the surrounding nature and the beautiful scenery. It engenders a feeling of being outdoors when inside. The use of glass facades and windows allow nature to enter the house from all angles and one can follow the sun as it rises and sets.

Reiulf Ramstad Architects | Summerhouse Inside Out Havaler

Reiulf Ramstad Architects | Summerhouse Inside Out HavalerThe small scale of the building, together with the use of wooden materials that will gradually develop a grey patina, allows the project to interact and fit in with the existing shape and natural colours of the surrounding landscape.

Reiulf Ramstad Architects | Summerhouse Inside Out Havaler

Reiulf Ramstad Architects | Summerhouse Inside Out Havaler

Location: Papper, Hvaler Islands, Norway
Architects: Reiulf Ramstad Arkitekter
Project team: Reiulf D Ramstad, Anders Tjønneland (both Architects MNAL)
Program: Summerhouse 
Client: Private
Size: 80m2
Interior: Reiulf Ramstad Architects, Oslo Norway
Constructed Area: 80sqm
Design year: 2004-2006
Construction year: 2005-2006
Cost of project(Building Costs): Ca 170 000 EUR (2005/06)
Photographs: Roberto di Trani, Kim Müller
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more