// arthitectural / Urban Design / Reiulf Ramstad Arkitekter | Selvika Havoysund

Reiulf Ramstad Arkitekter | Selvika Havoysund

Urban Design Reiulf Ramstad Arkitekter | Selvika Havoysund

Reiulf Ramstad Arkitekter | Selvika HavoysundThe objective is quite simply to single out and magnify the experience of walking from the roadside down to the seaside at this very special place. Therefore a chief concern was to slow down this movement and make the path itself a means of refocusing the experiential mode: a measured, restrained approach that creates awareness.

Reiulf Ramstad Arkitekter | Selvika Havoysund

Reiulf Ramstad Arkitekter | Selvika HavoysundThe primary functional concern was universal accessibility. Instead of opting for a dual solution with staircase and ramp, we came up with the notion of making the ramp the common entryway and develop it into the integral character of the project. Because of the inclination of the site, and in order to create the reductive motion, the ramp had to be very long. The winding river of the path prolongs the approach and in so doing opens up new perspectives and experiences for the visitor.

Reiulf Ramstad Arkitekter | Selvika HavoysundLocated in the extreme north of Norway, in a landscape almost lunar in its barren and inhospitable beauty, the facility should ideally be completely self-sustainable in terms of power input and waste output. The general notion was to create a human detail in the vastness of the landscape that is as timeless as the landscape itself and that brings attention to the relationship between the duration of experiences and the hugeness of the spatial circumstance.

Location: Norway
ArchitectReiulf Ramstad Arkitekter
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more